Főoldal
E-mail
Támogatók

 

 

 

 

 

 

Linkek
FAHÁZ ÁTADÁS

A 2010.04.17-i átadáson elhangzott ünnepi beszéd.

Szeretettel köszöntjük meghívott vendégeinket, köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat és részt vesznek örömünk ünneplésében.
Köszöntjük:
Katanics Sándor Országgyűlési képviselő MSZP
Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal képviselőjét
Éltető Balaton-felvidékért Egyesület képviselőit
Bakony-Balaton Horgász Szövetség Ügyvezető elnök Rajnai Árpád
Balaton-felvidéki Takarékszövetkezet képviselőit
Fábry Szabolcs polgármestert és jelenlévő képviselőket
Külön köszöntjük Szigeti József helyi vállalkozót kinek elévülhetetlen érdeme van a park és a tó létrehozásában valamint a horgász egyesület megalakításában.
Köszöntjük megjelent támogatóinkat és a munkájuk miatt távolmaradókat.
Köszöntjük az érdeklődő helybélieket, akik eljöttek, hogy velünk együtt örüljenek.

 

Kedves Vendégeink. Kevesen voltak, akik hittek abban, hogy ezen a helyen valaha is megvalósulhat ez a tó. Ha megnézik a paravánra kirakott képeket, igazat adnak nekünk.
Még kevesebben gondoltak arra, hogy egy majdan megalakuló civil szervezet egy sikeres pályázat eredményeként 13,5.-Mft értékben egy faházat nyer és épít meg ezen a területen.
Ez a tó az önkormányzat 2.-Mft értékű támogatásával és a Széchenyi program keretében nyert pályázati pénzből, Szigeti József vezette Vállalkozók Nagyvázsonyért Egyesület készítette összesen 4,5-MFt-ból. Ugyancsak a Vállalkozók Nagyvázsonyért Egyesület által nyert pályázati pénzből és a Fekete Sereg Egyesület, jelentős értékű munkájával valamint anyagi hozzájárulásával épült meg a park, majd később sokak örömére a park részeként a teniszpálya.
Külön öröm volt a mai park és a horgásztó kijelölt helyszínének megtisztítására megjelentek sokasága, a helyi iskola diákjai, fiatalok, helyi lakosok és vállalkozók nagy száma.
Volt egy időszak, amikor a helyzet szinte reménytelenné vált a megvalósításra. E helyzetet oldotta fel Szigeti József és Dubics Győrgy helyi vállalkozó, akik nem kis kockázatott vállalva 1-1 Mft tagi kölcsönnel segítette át a Vállalkozók Egyesületét a zavartalan munkavégzés biztosításának érdekébe.
Ezúton is köszönjük nekik.

A munka 2003 májusában befejeződött és megkezdődött a tó feltöltése. A feltöltéshez szükséges víz egy 200 mm átmérőjű földbe süllyesztett csövön keresztül kb. 400 méterről biztosítja a szinte ivóvíz tisztaságú vizet. Két hét alatt töltődött fel a közel 8000m2 vízfelületű tó.
Hosszan lehetne beszélni még a park és a tó megvalósulásának történetéről, de erre most nincs idő. Ma azért vagyunk itt, hogy együtt örüljünk az egésznek.
2007-ben lehetőség nyílt újra LEADER akció csoport megalakítására. Az akció csoportok megalakításának egyik feltétele volt, hogy csak egymással határos települések alakíthattak csoportokat, azok közül is csak a tízezer lakos alatti települések.
A nagyvázsonyi képviselő testület döntése alapján településünk a sümegi akció csoport mellett szavazott. Nem bántuk meg.
2008-ban megjelentek a pályázatok és örömmel tapasztaltuk, hogy egyesületünk számára is lehetőség nyílik, egy régen dédelgetet álma megvalósítására. Nevezetesen egy faház a tó partján.
Henn Zsolt egyesületünk tagja, aki ma már rutinos pályázat író, aki az önkormányzatnak is több sikeres pályázatot írt és valósított meg a gyakorlatban, azonnal nekilátott összeszedni azokat az információkat, amelyek egy sikeres pályázat feltételei lehetnek. Nem részletezem. 2009 januárjában beadtuk a pályázatot.
Vártunk és közben kerestük a megoldást a finanszírozásra.
2009 nyarán már kaptunk információt, hogy pályázatunk sikerrel vette az első akadályt, mert túljutott a Sümegi LEADER akció csoport Kapolcs székhelyű Éltető Balaton-felvidéki Egyesület értékelésén és az MVH befogadta pályázatunkat.
Végül 2009.10.15-én kelt MVH határozat alapján egyesületünk örömmel vette tudomásul, hogy „Jézus Mária nyertünk”.
E pályázat sikeres megvalósításához nagyon sok segítséget kaptunk Hoffman Tibortól és munkatársaitól az Éltető Balaton-felvidéki Egyesület vezetőjétől.
Miután a pályázat utófinanszírozott így kezdetét vette a bankok felkeresése hitel ügyben. Volt, aki nem is ált szóban velünk, volt olyan, akinek feltételei elfogadhatatlanok voltak. Végül a kapolcsi LEADER csoport által ajánlott bankot és takarékszövetkezetet kerestük fel. A kért ajánlatok közül a döntésünk a Balaton-felvidéki Takarékszövetkezet lett.
Nos, kedves vendégeink. Ha visszagondolunk a hitel lebonyolítására még ma sem hisszük el, hogy van ilyen is. Mintha nem Magyarországon és magyar pénzintézettel tárgyaltunk volna. Gyors, és bürokráciamentes volt az ügyintézés. Bátran ajánlottuk és ajánljuk ma is ezt a takarékszövetkezetet. Köszönet és hála érte.
 
Köszönet a Nagyvázsonyi önkormányzat képviselő testületének, mert határozatukkal kezességet vállaltak a hitel felvételéhez.
Miután a finanszírozási gond megoldódott megkezdődhetett a kivitelezés. Azt a szervezetséget és rugalmasságot, amit a kivitelezés során tapasztaltunk az példaértékű lehet sokak számára.
Kezdve Horváth László siófoki vállalkozóval, aki a faházat szállította, Kötél András helyi vállalkozóval, aki az alapot készítette, vagy Krupla Bertalan helyi vállalkozó, aki a víz és csatorna munkáit végezte Tóth Csaba Mencshelyi alvállalkozó bevonásával, Izsán Laci helyi vállalkozó, aki az energia ellátást építette ki, kivétel nélkül az egész építkezést úgy kezelték mintha a sajátjukat készítették volna.
E hozzáállásnak köszönhető, hogy a zord időjárás ellenére december végére készen lett a ház teljes egészében.
Köszönet jár egyesületünk tagságának, akik több száz órát töltöttek el társadalmi munkával, mint pl. bútorgyártással, területrendezéssel, vagy adományoztak eszközöket a belső berendezéshez.
Az időjárás enyhülésével pedig megkezdődhettek a külső tereprendezési munkálatok melynek jelentős része elkészült, de még folytatni kell.
Nagybetűs KÖSZÖNET jár HENN ZSOLTNAK egyesületünk tagjának a sikeres pályázatért, a kivitelezés zavartalan és gyors megvalósításáért.
De nagybetűs köszönet jár HORVÁTH LÁSZLÓ siófoki vállalkozó, IZSÁN LÁSZLÓ helyi vállalkozó, KÖTÉL ANDRÁS helyi vállalkozó, Krupla Bertalan helyi Vállalkozóknak, akik nagyvonalú támogatásukkal megteremtették a hitel kamatainak finanszírozását.
Nos, kedves vendégeink ennyi a ma már Völgyparknak nevezett terület rövid története.
E sikeres pályázattal egyesületünk megteremtette a horgász sport, a tenisz és magának a parknak egy olyan központját, amely együtt, a falu rendezvényeinek, kiemelkedő helyszíne lehet.
És most engedjék meg, hogy befejezésül felolvassam abc sorrendben támogatóink névsorát, akik munkával, anyaggal, berendezési tárgyakkal és pénzel támogatták egyesületünket.
E támogatás becsült értéke eléri a kettő millió forintot.
 
ÁNYOS TIBOR
BAKONYKARSZT ZRT
BALATON-FELVIDÉKI TSz Badacsonytomaj
BÍRÓ LÁSZLÓ
BOCSKAI RUDOLF
ÉLTETŐ BALATON - Felvidékért Egy. Kapolcs
HENN FERENCNÉ Körjegyző
HOCK FERENC
HOLÉNYI TAMÁS
HORVÁTH LÁSZLÓ Siójut
KINIZSI SÖRÖZŐ /PAB /
KISS LÁSZLÓ
KISS MIKLÓS
KÖTÉL ANDRÁS
KRUPLA BERTALAN
MESTERHÁZÍ JÓZSEF
MVH Veszprém Megyei Kirendeltség
ÖNKORMÁNYZAT NAGYVÁZSONY
SIMON PÉTER
STHÁL KÁROLY
VÁRADI Pékség
VESZTERGOM JÓZSEF
                                
                                            Az ünnepi beszédet írta Nyúzó László 

Emlék plakett átadása SZIGETI JÓZSEF a Nagyvázsonyi KINIZSI PÁL Horgász Közhasznú Egyesület örökös tagjának, aki meghatározó szerepet töltött be a nagyvázsonyi Völgypark létrehozásában, a horgásztó megépítésében valamint egyesületünk megalakításában.
Adományozta a közgyűlés egyhangú szavazata alapján az egyesület tagsága.

Nagyvázsony, 2010.04.17.

                                                 

                                                  Kerekes Zoltán                          Nyúzó László

                                                        Elnök                                 Elnökhelyettes

 
                                              

Átadta:  Kerekes Zoltán - Nyúzó László

Beszédet mondott:
Szigeti József
Hoffman Tibor
Rajnai Árpád
Fábry Szabolcs 
Az ünnepélyes szalagátvágásra felkért személyek
Sziget József, Kerekes Zoltán és Hoffman Tibor 

design&hosting: atanet.hu