Főoldal
E-mail
Támogatók

 

 

 

 

 

 

Linkek
ANOMÁLIA

Agyon kell verni a halakat: mi lesz a horgászokkal? Jelentős mértékben változtak a horgászatra, halászatra vonatkozó szabályok január 1-jétől.

Megújultak a fogási naplóval kapcsolatos előírások, illetve módosultak a méret- és mennyiségi korlátozások. Az egyik sokat vitatott változás, hogy meg kell ölni azt a halat, amit a partról elvisznek - ez viszont csak úgy történhet, ha a helyszínen agyonverik. „Minden törvény annyit ér, amennyit be lehet tartani belőle és ezzel azért nekem vannak kétségeim”- fogalmazott Balatonfenyves polgármestere. Lombár Gábor szerint csak az biztos, hogy a korábbi engedélyek érvényességét meghosszabbították január 31-ig, de hogy utána mi lesz, azt senki sem tudja.

Tavaly év végén a minisztérium megvonta a horgászattal kapcsolatos jogokat a halászati zrt-től, így azt sem lehet tudni, hogy ki fogja árulni a horgászjegyeket.„A következő kérdés az, hogy vagy megtartunk egy működő céget és azt megreformáljuk, vagy pedig hozunk létre nem kevés pénzből egy újat, amivel kapcsolatban már azt vizionálom, hogy emelkedni fognak a horgászjegy árak és a többi és a többi”- tette hozzá a polgármester.

A horgászok is azt mondják, hogy jócskán akad még tisztáznivaló a megváltozott jogszabályokkal kapcsolatban. Több és bonyolultabb lett a méret és mennyiségi korlátozás a kifogott halakra vonatkozóan, de abban ők sem biztosak, hogy ezt hatékonyan lehet ellenőrizni. „Az ellenőrzés az nem egy egyszerű feladat. Hogy továbbra ezt ki fogja ellátni, ki fogja végezni, ez egy nagy kérdőjel a számunkra is”- nyilatkozta Kalmár Lajos, a Balatonfenyvesi Horgászegyesület megbízottja. „Megváltoztatták a halászati törvényt. Megváltoztak a tilalmi időszakok, megváltoztak a méretek. Le kell ölni a halat, amit a partról elviszünk, amit a legnagyobb butaságnak tartok, mert itt csak agyonverni tudjuk”- magyarázta Kaposi Sándor a Híradónak. A Balatonnál azt mondják, hogy nem a becsületes horgászokkal szemben kellene sokszor értelmetlennek látszó szabályokat hozni. atv.hu


design&hosting: atanet.hu