Főoldal
E-mail
Támogatók

 

 

 

 

 

 

Linkek
TÁJÉKOZTATÓ "SZÁK"

BBHSZ Tagegyesület

Tárgy: SZÁK programba való regisztráció

Értékcikk Kezelőjének
 
 
Kedves Kolléganő, Kolléga!
 
Levelünk bevezetőjeként két dolog:
1./ Az állami horgászjegyek forgalmazása során, illetve az ehhez kapcsolódó értékcikk forgalmazás levelezése során célszerűnek tartjuk, hogy az egynyelvűség kedvéért  mi magunk is a SZÁK programban szereplő megnevezéseket, fogalmakat használjuk.

Ennek megfelelően a továbbiakban
   - a Bakony-Balaton Horgász Szövetség (BBHSZ) neve és pozíciója:  „Bizományos”,
   - a horgász egyesület neve és pozíciója: „Telephely”,
   - az egyesületben a SZÁK program kezelőjének, illetve a horgász értékcikkek forgalmazójának a
     neve és pozíciója: „Felhasználó”. ( Itt jegyezzük meg, hogy indokolt esetben egy Telephelyhez
     akár több Felhasználó is tartozhat.)

2./ A horgász értékcikk forgalmazás mechanizmusában Szövetségünk
(BBHSZ) mindig az egyesülettel áll jogviszonyban, ugyanakkor a napi munkakapcsolat gyakorlatilag a Szövetségi Iroda és az egyesületi Jegyforgalmazó között jelentkezik. Annak érdekében, hogy ezen hármas
kapcsolatban az információ áramlás zavartalan és naprakész legyen, a továbbiakban a SZÁK-kal, és az értékcikk forgalmazással  kapcsolatosan a Jegykezelőnek, azaz a Felhasználónak küldött leveleink másolatát egyúttal az egyesület elnökének is megküldjük.
 
Kedves Felhasználó!
 
Ezúton adunk tájékoztatást arról, hogy a beküldött tárgybani nyilatkozat alapján Egyesületüket regisztráltuk az élő SZÁK programba. Az állami SZÁK program URL címe:
Az erre a címre való kattintás nyomán megjelenő bejelentkezési ablakban kért adatok:
 
         Azonosító:                                           Jelszó
 
Fontos tudnivalók:
 
- A kapott azonosító végleges, a jelszót viszont kérjük mielőbb megváltoztatni!   A jelszó biztonságára, annak bizalmas kezelésére ezúton is felhívjuk a figyelmet, ugyanis a SZÁK programban több ezer (több százezer) ember alapvető személyi (és így természetesen bizalmas) adata látható. Jó tudni, hogy a SZÁK program minden egyes belépést, műveletet lenaplózva rögzít, a jelszó  pedig mindig a Felhasználóhoz kapcsolódik!   

A programban jelenleg – a saját adatokon kívül – egyenlőre csak a „Horgászok” adatbázis aktív. A horgászjegy műveletek aktivizálása majd az állami jegyek átadásával egyidejűleg történik.
Külön felhívjuk a figyelmet arra, .hogy a horgászok adatai a programon belül önálló blokkot képeznek, azok egyesületi tagsághoz nem kapcsolódnak, így ez az adatbázis egyesületi tagnyilvántartónak nem alkalmas.

Javasoljuk, kezdjenek ismerkedni a programmal, ne keseredjenek el az esetleges kezdeti nehézségek miatt. Maga a program is egyenlőre gyerekcipőben jár, sőt gyerekbetegségektől sem mentes. Kérjük, jegyezzék fel a használattal kapcsolatos kérdéseiket, a fellelt hibákat, illetve a megoldandó feladatokat. Ezek a feljegyzések hasznos segítséget nyújtanak majd az október közepe tájára tervezett Felhasználói felkészítőn.

A programmal való ismerkedésen túlmenően jelentkező feladat egyrészről annak ellenőrzése, hogy az év folyamán excel táblán  már beküldött horgász adatok szerepelnek-e az adatbázisban. Másrészről a feladat az, hogy az eddig még be nem küldött horgász adatokat bevigyék a rendszerbe. Az, hogy a SZÁK program ténylegesen mikor indul ( tervezett dátum: 2013.01.01.) még nem véglegesített. Az viszont biztos, hogy azok az egyesületek lesznek kedvező helyzetben, akiknek valamennyi horgásza  az induláskor már az adatbázisban szerepel.
 
A tervezett és fentebb jelzett szakmai felkészítőig esetleges kérdéseikkel forduljanak a Szövetségi Irodához. Amennyiben az érintett problémában nem tudunk segíteni, akkor azt továbbítjuk  a SZÁK program alkotói, illetve működtetői felé
 
Veszprém, 2012.

Horgász üdvözlettel kívánunk jó munkát,
 
 
 
          Illikmann Istvánné                           dr. Táncsics Aladár
              Irodavezető                                                  elnök
 
  
 
 
 
 

design&hosting: atanet.hu