Főoldal
E-mail
Támogatók

 

 

 

 

 

 

Linkek
2012 évi HALTELEPÍTÉS
Tisztelt Horgásztárs.
 
Tájékoztatunk az ez évi haltelepítés állásáról.
 
Eszerint ez évben telepítettünk 13 db átlag 70 dekás csukát.
Tekintve, hogy a csuka elsősorban a fajta szaporítása érdekében lett telepítve ezért erre a halfajtára egy évig horgászni tilos. Abban az esetben, ha véletlenül mégis horogra akad, azt azonnal vissza kell tenni a tóba. További halfajták telepítését tervezzük, de elsősorban olyan fajtát, ami a mi tavunk területén szaporodásra képes. Sajnos a ponty nem ilyen. A halfajták választásában nagy szakmai segítséget nyújt ifj. Felföldi Zoltán felsőfokú végzetséggel rendelkező gyakorló halgazdálkodó.
Minden ellenkező híresztelés ellenére ez évben idáig két részletben telepítettünk pontyot. Első ütemben 50 kg/33 db, majd a mai napon 40 kg/28 db került telepítésre. Technikai problémák miatt az egyetlen általunk ismert szállító, aki hajlandó kisebb mennyiséget kedvező áron hozni csak így tudta megoldani a szállítást. Sajnos az általunk finanszírozható mennyiség valamint a tó befogadó képessége sem teszi lehetővé nagy tételben a hal telepítését. Ezért aztán a vásárlási lehetőségünk is erősen korlátozott. Terveink szerint a ponty telepítést 150-200kg-ig tudjuk finanszírozni ez függ attól, hogy kárászt tudunk-e telepíteni és mennyit. Amennyiben kárászt tudunk telepíteni úgy kb. 150kg pontytelepítésnél leállunk.
Ez a jelenlegi átlagsúlyt figyelembe véve 120-130 db ponty, valamint kb. 100kg/300 db kárászt jelent.  
Tájékoztatásul még annyit, hogy a MOHOSZ által az éves országos horgászjegy mellé csatolt fogási napló használata kötelező a tavunkon minden horgász számára. A naplóban lehetőség van a saját vízen fogott halak bejegyzésére is.
 
Nagyvázsony, 2012,04,25
 
                                                                                  Vezetőség.

design&hosting: atanet.hu